Un “Smile” creat dupa forma bordului liber si daca se doreste sa fie sofisticat, in cazul unghiilor naturale, este necesar sa respectam regula “maxim 1/4 din baza unghiei naturale”, cu alte cuvinte cat mai fin, arcuit natural, in nici un caz drept.

In decursului anilor, in Romania am auzit diverse explicatii date de cliente sau cursante, ce stiu ele sau ce le-a spus manichiurista lor despre “manichiura French” sau care-i treaba cu manichiura frantuzeasca. De exemplu: “manichiura french este o manichiura fara forfecuta, fara decupare si se lucreaza cuticula cu batonul de santal sau ca acesta manichiura este originara din Franta”, dar si tot felul de alte explicatii, departe de adevar, insa in nici un caz reala poveste, de unde vine si in ce consta aceasta manichiura discreta, eleganta, feminina, rafinata, ce denota simplitate, dar si bun-gust.

In perioada 2005 – 2008, fiind Trainer Orly Romania, am avut deosebita placere sa cunosc, cu ocazia Congresului aniversar a celor 30 de ani de Orly International din Bratislava (toamna 2005), un ICON in industria unghiilor: domnul Jeff Pink, fondator si CEO – Orly.

french1 Un om cald, primitor si intotdeauna zambitor, iubitor de frumos, fericit sa vorbeasca despre viata sa in industria de ingrijire a unghiilor, care discuta cu mult entuziasm despre produsele de ingrijire, noile tendinte si tehnici.

french2Asa am aflat multe lucruri interesante. De exemplu, numele Orly este de fapt al sotiei sale. Cand aceasta l-a intrebat: “De ce eu?”, el a raspuns: “Pentru ca ai un nume frumos si esti sotia mea”.

french3Inregistrarea firmei Orly
Sursa foto, www.nailsmag.com

french5Dl. Pink a fondat propria marca de ingrijire a unghiilor, Orly International, in 1975, iar marca inregistrata, termenul original de “French Manicure”, in 1978. Deci originea manichiurii este de la Hollywood si nu din Franta, asa cum sugereaza numele.

french6Dar sa revenim la povestea “French” – ului. In 1974, industria unghiilor era in faza incipienta, dar cu potential real de crestere. Orly avand sediul in Hollywood, un producator a mers la Jeff Pink sa-i ceara o solutie, povestindu-i: „Când am o actriță într-o rochie roșie, ea trebuie să poarte lac roșu. Atunci când ea se schimbă într-o rochie mov, ea trebuie să aibă lacul schimbat. Poți să vii cu ceva frumos si natural, care sa se asorteze cu orice culoare de rochie? Este nevoie de o oră pentru a i se schimba culorile de lac, iar eu nu pot irosi banii plăti unui echipaj de producție, care să aștepte sa se usuce lacul actritei. Jeff Pink si echipa lui au lucrat la problema și au venit cu o soluție. La magazinul de aprovizionare au vândut un creion alb pentru partea de dedesubt a vârfului unghiei, dar care se spala usor. Așa că au folosit lac alb pe bordul liber și lac de culoarea pielii in zona patului unghial. Dar acest tip de  manichiura nu a avut succesul scontat, avand vanzare doar in Los Angeles si New York.

french7Mai târziu, el a luat ceea ce a fost numit inițial „unghii cu aspect natural” pentru prezentarile marilor case de moda pe podiumurile de la Paris, unde au fost râvnite de modele și designeri. În onoarea noilor săi prieteni europeni, el susține că el a redenumit creația lui “manichiura franceză” la întoarcerea sa în SUA. Astăzi este unul dintre cele mai populare stiluri, care confera un aspect elegant, universal si sofisticat.

Mai am multe povestiri din industria acesta minunata, vin cu alte articole in curand. In speranta ca am mai lamurit o intrebare, va multumesc.